Polentapanerad torsk med bönsallad och burrata

40 m
4
Spela video Polentapanerad torsk med bönsallad och burrata
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

Bönsallad

  • 150 g färska vaxbönor
  • 150 g färska haricots verts
  • 100 g färska sockerärtor
  • 100 g färska bondbönor
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar

Burrata

  • 150 g mozzarella (helst buffelmozzarella)
  • ca 1,5 dl vispgrädde
  • olivolja
  • salt och peppar

Panerad torsk

  • 700 g torskfilé, färsk eller tinad djupfryst, i portionsbitar
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl polentamjöl
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Bönsallad
    Snoppa vaxbönorna och koka i lättsaltat vatten, i ca 8-10 minuter, tills de precis mjukat men fortfarande är lite spänstiga. Häll av vattnet i ett durkslag och låt bönorna rinna av.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och koka haricots verts och sockerärtor. Det är viktigt att de inte kokas för länge, haricots verts i 3-4 minuter och sockerärtor i 1 minut. Kyl genast av med kallt vatten och låt dem rinna av väl.
  3. Öppna bondbönorna och ta ur dem ur bönskidan, skala sedan bort hinnan runt bönorna. Förväll bönorna i kokande vatten, i ca 1 minut. Spola av med kallt vatten och låt dem rinna av.
  4. Alla bönor ska torkas noggrant för att få dressingen att fästa. Blanda salladen i en stor skål med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  5. Burrata
    Lägg mozzarellan i en skål och häll i hälften av grädden. Mixa samman osten (med matberedare eller mixer) med grädden till en slät kräm. Fyll successivt på med grädde tills du får en krämig konsistens. Droppa över olivolja, salta och peppra. Innan servering, rör försiktigt om för att få burratan luftig.
  6. Panerad torsk
    Vispa upp äggen i en djup, rymlig tallrik eller skål, salta och peppra i äggen. Häll upp mjölet på en flat stor tallrik och polentan på ytterligare en tallrik.
  7. Vänd fiskfiléerna först i mjölet, och därefter i ägget. Lägg dem sedan med ena sidan ner i polentamjölet. Pressa försiktigt ner så att blandningen fäster jämnt, ös med en sked polentamjöl på ovansidan och pressa försiktig in mjölet även på denna sida. Filéerna har nu fått en jämn och lagom tjock panering.
  8. Värm upp olivolja i en stekpanna till medelvärme och stek fisken försiktigt så att den får en gyllenbrun färg på bägge sidor. Passa noga så att paneringen inte blir bränd. Sänk till låg värme och fortsätt att steka filéerna tills de är genomstekta, i ca 5–10 minuter.
  9. Servera fisken direkt, tillsammans med den fräscha bönsalladen. Klicka över burrata på salladen.
Kommentera receptet

Fler goda recept