Poké bowl american samurai

Poké bowl american samurai
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Poké bowl american samurai

19 ingredienser

4 h

Hawaii och USA korsas en en riktigt härlig poké bowl med BBQ-fläskkarré, rostade cashewnötter, picklad rödlök, ananas och svarta bönor!

Tips! Såhär picklar Frederik rödlök! Koka upp 0,5 dl ättika (24% ), 1 dl socker och 1,5 dl vatten. Låt svalna. Lägg i skivad lök och låt stå i kylskåp över natten.

Ingredienser

portioner

Fläskkarré

  • 100 g fläskkarré, svensk av hög kvalitet
  • barbequesås
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • olivolja, till köttet
  • rödvinsvinäger, till köttet

Bowl

  • 1 port sushiris
  • 50 g svarta bönor
  • 1 dl barbequesås
  • 3 msk salta cashewnötter
  • 35 g salladsmix
  • 0,5 rödlök, picklad i skivor
  • 50 g ananas, i tärningar
  • 2 salladslökar
  • 1 msk granatäpplekärnor

Dessing

  • 1 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • chiliflakes

Gör så här

  1. För att baka av fläskkarrén, putsa den och pensla med BBQ-sås. Krydda med flingsalt och svartpeppar och stek i förvärmd ugn på 125 grader i cirka 4 timmar. Pensla filén igen med BBQ-sås och låt svalna. Lätt i plastpåse, ringla i lite olivolja och rödvinsvinäger och låt marineras över natten.
  2. Koka riset enligt förpackningens instruktioner. Förbered i god tid, det ska sköljas och fixas med.
  3. Värm under tiden väl sköljda svarta bönor tillsammans med 1 dl BBQ-sås. Låt svalna något.
  4. Rosta cashews i torr stekpanna och hacka dem grovt när de svalnat.
  5. Lägg upp ris till sidan i en skål och lägg sallad på andra sidan. Fortsätt med att lägga på BBQ-black beans. Fortsätt med picklad rödlök, gafflade bitar av den goda karrén, ananastärningar och fint skivad salladslök.
  6. Toppa med cashews och granatäppelkärnor och ringla till sist över vispad sås av olivolja, japansk soja, rödvinsvinäger och chiliflingor.