Pocherat ägg med avokado och kimchimajonnäs

Pocherat ägg med avokado och kimchimajonnäs
Foto: Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Pocherat ägg med avokado och kimchimajonnäs

8 ingredienser

10 m + tid i kyl

En snabb och lyxig förrätt med perfekt pocherat ägg, skivad avokado och majonnäs smaksatt med kimchi.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 4 msk ättika
  • 2 avokador
  • 4 msk kimchi
  • 3-4 msk majonnäs
  • salt
  • peppar
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Knäck försiktigt äggen i en bunke med några droppar vatten i och hälften av ättikan. Låt stå i kyl eller rumstemperatur i ca 30 minuter för bästa resultat.
  2. Mixa kimchi och majonnäs och ställ åt sidan fram till servering
  3. Värm vatten i en rymlig kastrull för att pochera äggen i. Tillsätt resten av ättikan.
  4. Ta en sked och dra ett varv i det sjudande vattnet för att få till en virvel och häll sedan försiktigt i äggen.
  5. Ta upp äggenefter ca 3 minuter (lite beroende på hur varmt du har det i kastrullen) och låt rinna av.
  6. Skiva avokadon och lägg upp på tallrik. Lägg sedan över de pocherade äggen, slå över en sked med kimchimajonnäsen och toppa med sesamfrön, salt och peppar.