Pocherade ostron med kål och fläder

0 röster
12 ostron

Du behöver

Pocherade ostron

  • 12 ostron
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk flädervinäger alt 1 msk flädersaft + 1 msk äppelcidervinäger
  • salt

Ostronmajonnäs

  • 1 ostron med juice
  • 1 äggula
  • 1 tsk citronjuice
  • salt
  • 2 dl rapsolja

Kåljuice

  • 1 äpple granny smith
  • 200 g blandad kål (tex. vitkål, svartkål, grönkål)
  • 1 dl vatten
  • salt

Gör så här

  1. Pocherade ostron
    Öppna ostronen, spara skalen och sila av juicen (spara även den).
  2. Skiva löken och svetta den försiktigt i en kastrull. Slå på vitt vin och vinäger och låt det koka ihop i cirka fem minuter.
  3. Tillsätt ostronjuicen och smaka av lagen med salt och ev lite mer vinäger. Lägg i ostronen i den varma lagen och låt dem svalna i kyl.
  4. Ostronmajonnäs
    Lägg alla ingredienser utom rapsoljan i en bunke. Mixa ihop dem med mixerstav och tillsätt oljan lite i taget tills du har en tjock majonnäs. Smaka av med salt.
  5. Kåljuice
    Mixa halva äpplet med kål och vatten. Smaka av med salt och sila. Spara resten av äpplet till servering.
  6. Montering
    Skär äpplet i små tärningar. Placera ett ostron i varje skal. Toppa med en klick majonnäs, tärnat äpple och kåljuice.
6 mars 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept