Galicisk bläckfisk

0 röster

Galicisk tapas av bläckfiskarmar, olja och vinäger.

Se fler recept ur

Nyhetsmorgon


Visa mer

Du behöver

  • 2 armar bläckfisk
  • 1 silverlök, tunt skivad
  • 1 msk paprikapulver
  • Olivolja
  • vinäger
  • Flingsalt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg armarna i en kastrull, utan vatten.
  2. På med locket, koka försiktigt i ca 20-40 minuter.
  3. Bläckfisken släpper vätska, inget behöver tillsättas.
  4. Skiva armarna på skrå i 2 mm tjocka skivor, arrangera på ett serveringsfat eller fyra individuella tallrikar, pudra över paprikapulvret, strö på silverlöken, salta och peppra, ringla över olivolja och vinäger och njut.
16 september 2011
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept