Pluras äppelpaj

Pluras äppelpaj
Foto: Pepe Nilsson/Norstedts
Plura Jonsson
Plura Jonsson

Pluras äppelpaj

Av: Plura Jonsson

9 ingredienser

En klassiker i miniformat.

Ingredienser

  • 4 fasta äpplen, skalade och urkärnade
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 citron, pressad
  • 50 g smör
  • 50 g sötmandel, hyvlad
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 msk grädde
  • 2 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och citronjuice. Lägg i äpplena och låt koka upp under lock, ställ åt sidan och låt stå 10 minuter. Smält smöret, blanda ner de övriga ingredienserna och låt koka upp. Låt äpplena rinna av och lägg dem i en ugnssäker form och täck med toscasmet. Grädda i ugn ca 10 minuter på 225°. Servera med ovispad tjock grädde eller vaniljglass.