Plättar med räkor i hollandaisesås

Plättar med räkor i hollandaisesås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Plättar med räkor i hollandaisesås

9 ingredienser

En något mäktig men mycket god smårätt till festligare tillfällen. Var försiktig med mängden hollandaise så att det inte blir för mäktigt.

Ingredienser

portioner
  • 2,5 vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk margarin, smält

Fyllning:

  • 500 räkor med skal
  • ca 200 g hollandaisesås
  • 1 knippe dill, hackad
  • ca 150 g ost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°.
  2. Vispa ihop smeten till plättarna, förutom fettet. Låt svälla i 10 min. Rör sen ner margarinet.
  3. Grädda plättarna.
  4. Skala räkorna och hacka dem grovt. Spara några till dekorering. Blanda dem med såsen och dill.
  5. Varva plättar och fyllning till fyra högar, lägg dem på ugnsplåt med bakpapper. Strö över ost.
  6. Gratinera dem i ugnen precis före serveringen tills osten smält. Dekorera med en räka och dill.