Pizza med dillmajonnäs, rom och rödlök

Pizza med dillmajonnäs, rom och rödlök
Foto: Köket

Pizza med dillmajonnäs, rom och rödlök

12 ingredienser

20 m

Lyxig löjromspizza med dillmajonnäs, rödlök och dill. Perfekt som snittar till festen eller som en lyxigare pizza till helgmiddagen.

Ingredienser

portioner
  • 1 pizzabotten
  • 0,5-1 dl Hellmann's majonnäs
  • 75 g lagrad ost, riven

Dillmajonnäs

  • 1 dl Hellmann's majonnäs
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 0,5 citron, saft
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • 1 förp rom
  • 0,5 rödlök, hackad
  • 6 kvistar dill
  • 0,5 citron, skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut pizzadegen och bred ut majonnäs nästan ända ut i kanten. Strö över riven ost och grädda pizzan i ca 10 minuter eller tills den fått fin färg.

Dillmajonnäs

  1. Gör dillmajonnäsen genom att röra ihop majonnäs med dill. Smaka av med citron, salt och peppar.
  2. Ta ut pizzan och toppa med dillmajonnäsen, rom, rödlök, dill och citron.