Pizza Funginanza

3 röster
1 pizza

Italiensk pizza bianca med blandad svamp, mozzarella, örtolja och hyvlad gruyère!

Våga ta ett steg bort från vår vanligaste matsvamp champinjonen. Botanisera, utmana dina smaklökar och testa t.ex. shiitake eller ostronskivling. Men tänk på att svampen måste förstekas, annars blir pizzan blöt och trist. /Sandra

Visa mer
1 pizza

Du behöver

  • 1 pizzadegboll
  • 250 g blandad svamp, t.ex. kejsarhatt, ostronskivling, shiitake och champinjon
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 dl crème fraiche utrörd med 2 msk vatten
  • 80 g fior di latte, torr mozzarella
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 1 msk örtolja
  • 0,5 dl hyvlad gruyère
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Förbered ugnen, högsta värme.
  2. Baka ut degbollen, pressa inte kanterna. Lägg svampen i en kall panna och sätt på värmen. Stek svampen tills vätskan har släppt och kokat in i svampen igen. Lägg i smöret och saltet och fräs svampen tills den har en krispig, smörig kant.
  3. Bred ut såsen i ett jämnt lager och lägg på fior di latten och vitlöken. Fördela svampen över pizzan.
  4. Baka pizzan på en förvärmd het baksten längs ner i ugnen.
  5. Pensla kanterna med örtolja när pizzan är klar. Toppa med ost och persilja.
30 september 2017
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept