Pizza bianca med svartkål och Mozzarella

Pizza bianca med svartkål och mozzarella
Foto: Granarolo

Pizza bianca med svartkål och Mozzarella

9 ingredienser

30 m

Härlig pizza bianca med crème fraiche istället för tomatsås och rikligt med goda grönsaker i stora bitar för smak och textur. Toppa med mozzarella som får smälta ut över pizzan.

Granarolo Mozzarella
Granarolo Mozzarella

Granarolo Mozzarella

En riktigt god Mozzarella gjord av 100 % komjölk. Vi har Mozzarella för alla smaker och tillfällen.

Läs mer

Ingredienser

portioner pizza
  • 8 blad svartkål (späda)
  • 1 ask blomkålsblommor (går också bra med vanlig blomkål som du skivar tunt)
  • 1 pizzadeg
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 knippe salladslök
  • 250 g Granarolo Mozzarella [2 förp]
  • extra virgin olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Fräs hela svartkålsblad, salladslök och blomkålsblommor i lite olja några minuter så att de blir mjuka.
  3. Låt vila medan du lägger ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Bred på generöst med crème fraiche, lägg på de redan stekta grönsakerna och toppa med skivad mozzarella.
  5. Grädda i ugnen 8–10 minuter tills botten är helt genomgräddad och pizzan fått fin färg.
  6. Avsluta med lite olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Klassisk pasta bolognese

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer