Pizza bianca med ostsås och fikon

Pizza bianca med ostsås och fikon
Foto: Aito

Pizza bianca med ostsås och fikon

0

9 steg att laga

15 ingredienser

1 h

Pizza bianca med ”Aito Oat Cuisine med smak av ost” och fikon är en fullträff inför helgen!

aito_cheese

Miljövänligt tips!

Använd Aito Oat Cuisine med smak av ost.

Ingredienser

portioner4 pizzor
  • 250 ml Aito Oat Cuisine med smak av ost
  • 200 g svartkål
  • 1 msk olivolja
  • 4 färska fikon
  • 1 dl pinjenötter
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald
  • 1 tsk honung

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl vetemjöl (till utbakning)
  • 3 dl dinkelmjöl (200 g)
  • 4 dl vatten, kallt
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Börja med pizzadegen (förbered ev. dagen innan och kalljäsa över natten i kylskåp).
  2. Sätt ugnen på 30 grader varmluftseffekt.
  3. Blanda alla ingredienser till pizzadegen och låt jäsa under plastfilm i ugnen till dubbel storlek, det tar ungefär 30 minuter. Har du kalljäst degen kan du börja baka direkt.
  4. Riv av bladen från ”stammen” på svartkålen (spara gärna ”stammen” och hacka och tillsätt exempelvis i en pastasås). Blanda kålen med olivolja.
  5. Skiva fikonen.
  6. Ta ut degen, höj ugnen till 230 grader varmluftseffekt.
  7. Dela degen i fyra bitar (eller baka ut två stora pizzor) på mjölat bakbord. Forma fyra pizzor och lägg dem två och två på plåtar med bakplåtspapper.
  8. Fördela Aito Oat Cuisine med smak av ost jämt över pizzorna. Lägg på kål, fikon, pinjenötter och salta och peppra. Baka av pizzorna i cirka 10 minuter tills den har en gyllene färg och botten känns lätt och krispig.
  9. Ringla över honung.
TIPS!
läs mer
Pasta med krämig ostsås, päron och valnötter

Tips från Aito!

Fler mjölk- och glutenfria recept hittar du här

Läs mer