Börja med pizzadegen (förbered ev. dagen innan och kalljäsa över natten i kylskåp).
Sätt ugnen på 30 grader varmluftseffekt.
Blanda alla ingredienser till pizzadegen och låt jäsa under plastfilm i ugnen till dubbel storlek, det tar ungefär 30 minuter. Har du kalljäst degen kan du börja baka direkt.
Riv av bladen från ”stammen” på svartkålen (spara gärna ”stammen” och hacka och tillsätt exempelvis i en pastasås). Blanda kålen med olivolja.
Skiva fikonen.
Ta ut degen, höj ugnen till 230 grader varmluftseffekt.
Dela degen i fyra bitar (eller baka ut två stora pizzor) på mjölat bakbord. Forma fyra pizzor och lägg dem två och två på plåtar med bakplåtspapper.
Fördela Aito Oat Cuisine med smak av ost jämt över pizzorna. Lägg på kål, fikon, pinjenötter och salta och peppra. Baka av pizzorna i cirka 10 minuter tills den har en gyllene färg och botten känns lätt och krispig.