Pistage- och vegetapanerad kyckling

POPULÄRT
Pistage- och vegetapanerad kyckling
Foto: köket.se

Pistage- och vegetapanerad kyckling

9 ingredienser

45 m

En krispig och god kycklingrätt! Panera kycklingen i pistagenötter, vegeta, senap och panko.

Ingredienser

portioner
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk senap
  • 1 msk honung
  • 1 msk Vegeta (allkrydda)
  • svartpeppar
  • 2 tsk vatten
  • 60 g pistagenötter, hackade
  • 40 g pankoströbröd
  • 4 kycklingbröstfiléer

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman olivolja, senap, honung, Vegeta och peppar. Rör ut med lite vatten.
  3. Blanda de hackade pistagenötterna med ströbrödet.
  4. Vänd kycklingfiléerna först i senapsmarinaden och sedan i pistageblandningen.
  5. Lägg de panerade kycklingfiléerna i en oljad form och tillaga i ugnen i ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och pistagenötterna gyllene.