Piroger med rökt makrill och mjukkokt zucchini

0 röster
3 h
4

Frasiga piroger fyllda med mjukkokt zucchini, rökt makrill och parmesan. Servera med en dippsås med smak av chili och pepparrot. 

Visa mer
3 h
4
4 portioner

Du behöver

Deg

  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk socker
  • 1,5 tsk salt
  • 13,5 dl vetemjöl
  • 2 dl vetemjöl till utbakning
  • 2 uppvispade ägg till pensling

Fyllning

  • 2 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 2 rökta makrillfiléer
  • 1 citron, saften
  • 50 g parmesan, finriven
  • salt

Dipp

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl pepparrot, finriven
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda smör, mjölk, jäst, socker salt och mjöl till en deg. Låt jäsa 2 timmar i rumsvärme eller i kylen över natten.
  2. Gör fyllningen under tiden. Skär zucchinin i bitar. Koka ihop zucchini med olivolja och salt på låg värme tills den är riktigt mjuk.
  3. Blanda i fisken och blanda med citronsaft och parmesan.
  4. Blanda ihop ingredienserna till dippen.
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Forma bollar av degen, á 40 g, och kavla ut dem. Fyll varje utkavlad deg med 1 msk fyllning och vik ihop till piroger.
  7. Pensla med ägg. Grädda i ugnen ca 12 minuter eller tills de fått fin färg. Servera med dippen.
20 juli 2018

Laddar fler recept