Pilgrimsmusslor och gravad lax med granatäpple

POPULÄRT
Lax och pilgrimsmusslor med granatäpple och valnötter
Foto: Tv4

Pilgrimsmusslor och gravad lax med granatäpple

Av: Ingrid Thyr - Gävle

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

30 m

Underbara smaker från havet gifts samman av en syrlig marinad och toppas med granatäpple och valnötter! 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 2 skivor gravad lax
  • 50 g rucolasallad
  • 0,25 rödlök
  • 3 päron
  • 0,25 granatäpple
  • 20 valnötter

marinad

  • 1 limefrukt, rivet skal + pressad saft av halva
  • 1,5 klyfta vitlök, pressade
  • 0,25 tsk salt
  • 1 msk olivolja

dressing

  • 0,5 vitlök
  • 0,25 tsk salt
  • 0,25 tsk svartpeppar, krossad (eller mald)
  • 3 msk citron, pressad
  • 6 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Marinera musslorna i ca 30 minuter.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  3. Fördela ruccolan på fyra fat. Strimla löken och strö den över rucolan.
  4. Skiva päronen tunt och fördela dem över rucolabädden. Lägg på valnötterna. Häll på dressingen.
  5. Stek musslorna i en het stekpanna med mycket lite olja, ca 1 minut på var sida. Lägg upp dem på faten.
  6. Strimla gravlaxen och stek gravlaxstrimlorna på samma sätt, mycket snabbt. Strö ut dem på faten.
  7. Strö över granatäpplekärnorna och servera.