Pilgrimsmusslor med sesam, yuzu och tomatsalsa

Pilgrimsmusslor med sesam, yuzu och tomatsalsa_02
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Pilgrimsmusslor med sesam, yuzu och tomatsalsa

12 ingredienser

30 m

Pilgrimsmusslor med en smakrik tomat- och paprika salsa är riktigt gott och passar perfekt till helgens middag!

Ingredienser

portioner
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 2 tomater (ekologiskt)
  • 1 röd paprika
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk yuzu juice (går bra med lime också)
  • 2 tsk sesamolja
  • 3-4 tsk sherryvinäger
  • 1 avokado
  • olja

Garnering

  • rostade sesamfrön
  • krasse

Gör så här

  1. Börja med att öppna pilgrimsmusslorna.
  2. Kryssa tomaterna och lägg i kokande vatten i ca 30 sekunder. Kyl sedan ner dem och skala dem.
  3. Rulla paprika i lite olja och rosta sedan i ugnen på 220 grader ca 7-8 minuter. Ta ut paprikan, kyl ner och skala.
  4. Tärna tomat och paprika i små bitar och blanda med finhackad vitlök, scharlottenlök, yuzu, sesamolja och sherryvinäger.
  5. Skiva pilgrimsmusslorna, ca 3 skivor på varje mussla.
  6. Dela avokado i bitar.
  7. Lägg skivorna med musslor i botten på tallriken (eller i skalet från musslan) toppa med salsan, avokado, sesamfrö, krasse.