Pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré

Pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré
Foto: TV4

Pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré

Av: Marko - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

20m

Len, tryffeldoftande jordärtskockspuré, serveras med stekt pilgrimsmussla.

Dryckesförslag: Champagne, André Clouet

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 300 g jordärtskocka
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk tryffelolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 pilgrimsmusslor, MSC märkta

Gör så här

  1. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar.
  2. Koka bitarna med vinet och grädden tills de blir mjuka.
  3. Tillsätt tryffeloljan, salt och peppar.
  4. Mixa allt med stavmixer.
  5. Värm en stekpanna och stek pilgrimsmusslorna, 1 minut per sida.

Servering

  1. Servera den varma purén med nystekt pilgrimsmussla.