Pikanta revben

Plivit Trade pikanta revben NY
Foto: Plivit Trade

Pikanta revben

8 ingredienser

20 m + marinering

Den här marinaden med stark ajvar från Podravka och worchestersås kommer bli din nya favorit till revbenen! Din grillning kommer bli ett sant nöje!

Ingredienser

portioner
  • 1 kg revben

För marinaden:

  • 6 msk mörk sojasås
  • 4 msk honung
  • 2 msk worcestersås
  • 6 msk Podravkas starka Ajvar
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk gin

Gör så här

  1. Ta en skarp kniv och skär in i revbenen uppe och nere några gånger för att göra jack så att marinaden bättre ska absorberas. Lägg revbenen i en grund behållare.
  2. Blanda ingredienserna för marinaden väl, häll över revbenen och låt sitta täckt i 12 timmar. Vänd revbenen om ibland.
  3. Ta revbenen ut ur behållaren, rinn kort av men behåll marinaden på. Sätt på grillen och grilla på alla sidor tills de får en vacker brun färg. Höll på att smeta marinaden på medan du grillar.
  4. TIPS! Servera med ugnsbakade potatisklyftor och tomatsallad.