Picklad rödkål med apelsin

Picklad rödkål med apelsin
Foto: Eva Hildén

Picklad rödkål med apelsin

0

3 steg att laga

5 ingredienser

1 h

Rödkål är ett klassiskt tillbehör på julbordet – men har du testat att pickla den? Sushi-risvinägern från Kikkoman ersätter en vanlig 1-2-3-lag. Bara att koka upp med ditt val av smaksättare och hälla över kålen. Här väljer vi apelsin, ponzusås och sichuanpeppar.

Tips! Önskar du mer sting är det bara att ha i några droppar valfri TABASCO® pepparsås.

kikkoman_produktbild_05

Ta fram det bästa

Lyft smaken med Kikkomans produkter.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 300 g rödkål
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 2 sats Kikkoman sushi-risvinäger
  • 1 sats Kikkoman Ponzu Lemon
  • 1 krm sichuanpeppar, mortlad

Gör så här

  1. Strimla rödkålen. Blanda kål och apelsinskal i en väl rengjord glasburk med lock. 
  2. Koka upp sushi-risvinäger, ponzusås och sichuanpeppar i en kastrull. Häll lagen över kålen. Låt stå över natten. 
  3. Servera rödkålen till exempelvis revbensspjäll, julskinka, fläskkorv och köttbullar.