Picklad rödkål med apelsin

Picklad rödkål med apelsin
Foto: Eva Hildén

Picklad rödkål med apelsin

5 ingredienser

1 h

Rödkål är ett klassiskt tillbehör på julbordet – men har du testat att pickla den? Sushi-risvinägern från Kikkoman ersätter en vanlig 1-2-3-lag. Bara att koka upp med ditt val av smaksättare och hälla över kålen. Här väljer vi apelsin, ponzusås och sichuanpeppar.

Tips! Önskar du mer sting är det bara att ha i några droppar valfri TABASCO® pepparsås.

Ta fram det bästa med Kikkoman
kikkoman_produktbild_05

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman Ponzu - Fräsch, fyllig och mjuk citrussmak. Perfekt till fisk och skaldjur, såser, buljonger och marinader.

Läs mer

Ingredienser

portioner sats
  • 300 g rödkål
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 2 dl Kikkoman sushi-risvinäger
  • 1 dl Kikkoman Ponzu Lemon
  • 1 krm sichuanpeppar, mortlad

Gör så här

  1. Strimla rödkålen. Blanda kål och apelsinskal i en väl rengjord glasburk med lock.
  2. Koka upp sushi-risvinäger, ponzusås och sichuanpeppar i en kastrull. Häll lagen över kålen. Låt stå över natten.
  3. Servera rödkålen till exempelvis revbensspjäll, julskinka, fläskkorv och köttbullar.