Picklad gurka med citron och persilja

Foto: Zeta
Picklad gurka med citron och persilja
4 ingredienser
20 m + tid i kyl
Picklad gurka med frisk smak av citron och färsk persilja. Lagen är gjord på vitvinsvinäger, vilket ger en mer nyansrik smak. Utmärkt att ha i sallader eller som tillbehör till grillat.
Zeta Snabbinläggning med vinäger

Zeta Snabbinläggning med vinäger
Färdig lag gjord på vitvinsvinäger för att snabbt och enkelt pickla gurka, rödlök och morot.
Läs mer
Ingredienser
- 1 förp Zeta Snabbinläggning med vinäger
- 1 gurka
- 1 citron
- 1 knippe färsk bladpersilja
Gör så här
- Skölj grönsakerna noga.
- Strimla gurkan tunt med en osthyvel eller på mandolin.
- Skär tunna strimlor av det gula på citronskalet. Använd gärna ett cestgärn eller en potatisskalare.
- Varva gurka, citronskal och bitar av persilja i en väl rengjord burk.
- Häll över lagen så att allt täcks.
- Låt stå i kylskåp i minst 2 timmar. Ju längre inläggningen får stå desto mer smak.
TIPS!