Picklad gurka med citron och persilja

Picklad gurka med citron och persilja
Foto: Zeta

Picklad gurka med citron och persilja

4 ingredienser

20 m + tid i kyl

Picklad gurka med frisk smak av citron och färsk persilja. Lagen är gjord på vitvinsvinäger, vilket ger en mer nyansrik smak. Utmärkt att ha i sallader eller som tillbehör till grillat.

Zeta Snabbinläggning med vinäger
zeta_snabb-inlaggning

Zeta Snabbinläggning med vinäger

Färdig lag gjord på vitvinsvinäger för att snabbt och enkelt pickla gurka, rödlök och morot.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Snabbinläggning med vinäger
  • 1 gurka
  • 1 citron
  • 1 knippe färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Skölj grönsakerna noga.
  2. Strimla gurkan tunt med en osthyvel eller på mandolin.
  3. Skär tunna strimlor av det gula på citronskalet. Använd gärna ett cestgärn eller en potatisskalare.
  4. Varva gurka, citronskal och bitar av persilja i en väl rengjord burk.
  5. Häll över lagen så att allt täcks.
  6. Låt stå i kylskåp i minst 2 timmar. Ju längre inläggningen får stå desto mer smak.
TIPS!
Tips från Zeta
Linsbolognese

Tips från Zeta

Testa fler av Zetas härliga recept!

Läs mer