Uppsalastuvning

0 röster
4
Uppsalastuvning
Foto: TV4

Rimmad oxbringa är väl värt att prova för den som vill ge sig på ett något svårare recept.

Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g kokt rimmad oxbringa
  • 1 l buljong från oxbringan alt. grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 1 stor morot
  • 0,5 kålrot
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 0,5 rotselleri
  • 4 potatisar, av fast sort
  • 1 lagerblad
  • timjan
  • 3 vitpepparkorn
  • 3 kryddpepparkorn
  • salt
  • persilja

Senapskesella

  • 2 dl kesella, 10 %
  • 3 msk grovkornig senap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda kesellan med senapen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär oxbringan och alla skalade grönsaker i cirka 2x2 cm stora tärningar.
  3. Koka oxbringan och grönsakerna i buljongen från oxbringan, cirka 10 minuter under lock. Krydda med lagerblad, timjan, vit- och kryddpeppar
  4. Smaka av med salt och servera med hackad persilja. Toppa med senapskesella.
15 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept