Spätzle med linser, savoykål, svamp och salladsost

Spätzle med linser, savoykål, svamp och salladsost
Foto: TV4

Spätzle med linser, savoykål, svamp och salladsost

Av: Pia Hansson

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

En tysk rätt som påminner om pasta. Men för guds skull, våga variera dig och testa denna spännande rätt.

Ingredienser

portioner

Spätzle

  • 4 ägg
  • 200 g vetemjöl, knappt 3 1/2 dl
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • muskot, riven
  • 0,25 savoykål
  • 1 dl röda linser
  • 150 g salladsost (av fetatyp)
  • 0,5 l svamp (typ höstkantareller, skogschampinjoner eller sh)
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 dl crème fraîche franska örter 13 %
  • bröd

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke, tillsätt mjöl, olja, salt och muskot. Vispa tills ”bubblor” uppstår cirka 3 minuter.
  2. Driv spätzledegen genom en potatispress altentaivt spätzlejärn ner i kokande lättsaltat vatten. Koka i crika 1 minut, häll av i durkslag och spola kallt.
  3. Skär savoykålen i portionsbitar och förväll i lättsaltat vatten. Koka linserna enligt förpackningens anvisning. Tärna salladsosten.
  4. Borsta och rensa svampen, skär i mindre bitar. Skala löken och skär i skivor. Fräs svamp och lök i smör tills svampen blivit gyllenbrun och förlorat all vätska.
  5. Fräs upp spätzlen tillsammans med svampen, savoykålen och linserna. Tillsätt salladsosten och crème fraiche. Servera rykande varmt med gott bröd.