Marinerad lax med ädelost och äpple

15 november 2007

Du behöver

  • 200 g lax skuren i tunna skivor
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk vodka,
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl plockade färska örter (basilika, timjan, persilja, dragon)
  • 1 krm salt
  • 75 g ädelost
  • 1 st äpple
  • 0,25 gurka
  • Örter, färska till garnering

Gör så här

  1. Mixa ihop olja, vodka, vinäger och örter. Smaka av med salt och ev lite peppar. Pensla marinaden över laxskivorna ca 15 minuter innan servering. Detta görs direkt på den tallrik som laxen serveras ifrån.
  2. Smula osten i mindre bitar, skala och strimla äpple och gurka. Fördela osten och gurka/äppelstrimlorna över laxen, droppa över lite utav marinaden och garnera med färska örter.
Kommentera receptet

Fler goda recept