Pettini di mare, pilgrimsmusslor med focaccine

Pettini di mare, pilgrimsmusslor med focaccine
Foto: TV4

Pettini di mare, pilgrimsmusslor med focaccine

Av: Joseph - Falun

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

20m

Stekta pilgrimsmusslor, smaksatta med citron och persilja, serveras med nystekt bröd med körsbärstomater och basilika.

Dryckesförslag: Chardonnay

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pettini di mare

  • 12 pilgrimsmusslor
  • 1 dl persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 blad romansallad, till servering
  • citron, några droppar juice

Focaccine

  • 200 g vetemjöl
  • 100 g vatten, ljummet
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk bikarbonat
  • 300 g körsbärstomater
  • 8 blad basilika

Servering

  • olivolja
  • rädisa
  • persilja

Gör så här

Pettini di mare

  1. Värm upp 2 msk olivolja i en stekpanna.
  2. Strö lite salt och peppar över ena sidan på pilgrimsmusslorna.
  3. När stekpannan är riktigt varm lägg i pilgrimsmusslorna med den kryddade sidan nedåt och stek i ca 90 sekunder.
  4. Stek därefter den andra sida på samma sätt och tillsätt några droppar citron och lite färsk persilja.
  5. När de är klara, låt dem torka på ett papper i 5–10 sekunder.

Focaccine

  1. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål.
  2. Tillsätt olja och ljummet vatten.
  3. Knåda till en mjuk och elastisk deg.
  4. Platta ut degen till en cirkel som är ungefär 0,5 cm hög.
  5. Stek degen i stekpanna i ca 3–4 min per sida.
  6. Skär körsbärstomater i fyra delar och blanda med olivolja och salt.
  7. När det är klart lägg det på brödet och dekorera med basilika.

Servering

  1. Lägg pilgrimsmusslorna på ett salladsblad.
  2. Servera musslor och bröd på tallrik tillsammans med olivolja, persilja och rädisor.