Petits choux-svanar

Petits choux-svanar
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Linus Larsson
Linus Larsson

Petits choux-svanar

15 ingredienser

1 h

Petits chouxer med ananas och kokos.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Petits choux

  • 2 dl vatten
  • 14 g florsocker [1,5 msk]
  • 75 g smör
  • 120 g vetemjöl [2 dl]
  • 3 ägg

Ananascurd

  • 1 dl ananaspuré
  • 43 g strösocker [0,5 dl]
  • 12 g majsstärkelse [1,5 msk]
  • 25 g smör
  • 2 msk citron, saft
  • 3 äggulor

Kokosmousse

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl kokos, riven
  • 1 dl grädde
  • 6 g vaniljsocker [2 tsk]

Gör så här

Petits choux

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp vatten, socker och smör. Tillsätt vetemjölet och koka/bryn smeten, rör kraftigt tills smeten släpper från kanterna.
  3. Tillsätt ett ägg åt gången och vispa smeten tills den går ihop och blir glansig varje gång innan du tillsätter nästa ägg.
  4. Spritsa ut små bollar med en svans. Halsen spritsar du för sig på en egen plåt.
  5. Grädda i 15-20 minuter

Ananascurd

  1. Koka upp ananas, socker, maizena och citronsaft, mixa den slät.
  2. Tillsätt äggulorna och sjud på svag värme tills den tjocknar, Ej över 85 grader
  3. Rör ut smöret och ställ kallt

Kokosmousse

  1. Blanda kokos och crème fraîche, låt svälla ett tag.
  2. Vispa grädden tills den precis får toppar och vänd ner kokosblandningen

Montering

  1. Skär av locket ganska högt upp på kroppen, dela locket på mitten längs med så får du två vingar.
  2. Fyll kroppen med curden och ställ dit halsen på curden. Spritsa kokosmoussen över curden och halsen. Sätt vingarna på plats