Skaldjurscevichesallad

0 röster
4

En bra matlåda som går fort att göra och som inte kostar många kronor att göra.

Den här matlådan kostar 45 min/4 = 11 min/portion eller
70 kr/4 = 17 kr/portion att göra.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 savojkålshuvud
  • 1 förp råkor
  • 1 handfull tinade skaldjur
  • 1 lök
  • 1 lime
  • 1 chili
  • 1 vitlök
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala räkorna (lägg skalen i en kastrull och gör fond på dem). Hacka kålen och låt den koka i 3 minuter. Sila av och skölj med kallt vatten. Riv skal av limen och krama ur saften. Blanda med olivolja, hacka vitlök, chili och strimlad lök. Blanda i räkorna och skaldjuren. Låt stå 30 min. Blanda i kålen. Servera gärna med kokt ägg och bröd.
17 mars 2009

Laddar fler recept