Kladdkaka med lingonparfait

Kladdkaka med lingonparfait
Foto: TV4

Kladdkaka med lingonparfait

Av: Peter Lindberg

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

En perfekt kladdkaka att servera till fikasugna gäster. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Lingonparfait

  • 2,5 dl matyoghurt
  • 6 äggulor
  • 50 g honung
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl grädde, vispad
  • 2,5 dl frusna lingon

Kladdkaka

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 0,5 krm salt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl smör, smält

Garnering

  • 1 knippe färsk citronmeliss
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Lingonparfait: Mixa lingon och yoghurt slätt med mixerstav. Vispa äggulor, honung och socker slätt och vitt. Tillsätt yoghurt och gräddsmetarna till den vispade grädden och rör försiktigt till allt blandats ordentligt. Fyll i formar och frys in. Ta fram en liten stund innan servering.
  2. Kladdkaka: Blanda alla ingredienser och vispa till en slät smet. Grädda i cirka 20 minuter i en smord och mjölad form. Garnera med citronmeliss och florsocker.