Halstrad gravad lax med vårsallad, färsk potatis och senap.

0 röster
4

En härlig rätt med gravad lax som serveras med vårsallad, färsk potatis och senap.

Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar gravad lax a 150 g
  • 8 rädisor
  • 4 gröna sparrisar
  • 4 vita sparrisar
  • 8 knippmorrötter
  • 12 sockerärtor
  • 16 gröna bönor
  • 50 g bladspenat
  • 16 kokta färskpotatisar

Sås:

  • 4 msk senap
  • 2 msk socker
  • 1 dl matolja

Servering:

  • dill
  • 1 citron

Gör så här

  1. Blanda senap, socker och matolja till en slät sås.
  2. Koka sparris, morrötter, sockerärtor och gröna bönor i lättsaltat vatten i ca 2 minuter.
  3. Kyl av grönsakerna i isvatten och dela sedan ner dom i mindre bitar.
  4. Dela potatisarna på mitten.
  5. Värm en kastrull med lita olja och vänd i grönsakerna, potatisen och spenaten.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Halstra laxen i en het stekpanna med lite matolja.
  8. Servera med dill och citron.
11 april 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept