Chili och apelsin bakad pumpa med sesamklubbor

0 röster
30 min
4

Snabbt och enkelt med allt på en och samma plåt!

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 st kycklingklubbor
  • sesamfrö
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g pumpa, av typ- butternut eller hookaido
  • 500 g potatis, tvättad
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 st rödlökar
  • 1 st apelsin, rivet skal
  • 0,5 st spansk peppar, strimlad
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl ruccola, hackad
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 dl rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär av den yttersta leden på kyckling, vänd med lite rapsolja och krydda kycklingen runt om med salt, peppar och sesamfröna.
  3. Skär pumpan, potatisen och rödlöken i lika stora klyftor. Lägg grönsakrena i en skål och vänd ner rivet apelsinskal, strimlad chili, salt, peppar och rapsolja.
  4. Blanda och lägg sedan i en ugnsfast form tillsammans med kycklingen. Baka dem mjuka och möra i 175 grader cirka 20 minuter.
  5. Mixa ruccola, yoghurt och rapasolja i en mixer smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingklubborna med den rostade pumpan och ruccolapeston.
26 november 2007

Fler goda recept