Snabb currysill på pruttbröd med potatis och ägg

0 röster
4

Gör en snabblagad rätt med sill som serveras med pruttbröd, potatis och ägg. Pruttbröd sätter fart på magen, därav namnet.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 6 st inläggningssill filéer
  • 1 st äpple, typ aroma
  • 1 st rödlök
  • 2 dl cremefraiche äpple, curry dill
  • 0,5 dl krasse, klippt
  • 4 st kokta ägg
  • 8 st kokta potatisar
  • salt & svartpeppar
  • grovtbröd
  • olivolja
  • smör
  • sallad

Gör så här

  1. Skär ner sillen i mindre bitar ca 1cm tjocka.
  2. Riv äpplet grovt och strimla löken fint.
  3. Blanda samman sill, äpple, lök och cremefraichen avsluta med att vända i krassen.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Skiva potatisen i 1cm skivor och ringla lite olivolja över + salt & peppar.
  6. Dela ägget i 2 halvor.
  7. Skär upp skivor med gott bröd.
  8. Smöra och lägg på lite fin sallad, potatis och ägg.
  9. Toppa med sill.
28 mars 2008

Fler goda recept