Snabb currysill på pruttbröd med potatis och ägg

0 röster
4

Gör en snabblagad rätt med sill som serveras med pruttbröd, potatis och ägg. Pruttbröd sätter fart på magen, därav namnet.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 6 inläggningssill, filéer
  • 1 äpple, typ aroma
  • 1 röd lök
  • 2 dl crème fraiche äpple, curry dill
  • 0,5 dl krasse, klippt
  • 4 ägg, kokta
  • 8 potatisar, kokta
  • salt & svartpeppar
  • grovt bröd
  • olivolja
  • smör
  • sallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär ner sillen i mindre bitar ca 1cm tjocka.
  2. Riv äpplet grovt och strimla löken fint.
  3. Blanda samman sill, äpple, lök och cremefraichen avsluta med att vända i krassen.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Skiva potatisen i 1cm skivor och ringla lite olivolja över + salt & peppar.
  6. Dela ägget i 2 halvor.
  7. Skär upp skivor med gott bröd.
  8. Smöra och lägg på lite fin sallad, potatis och ägg.
  9. Toppa med sill.
28 mars 2008
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...