Syrlig potatispuré

0 röster
8
8 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis, skalad, Allmoge eller Lindser
  • 100 g matyoghurt
  • 50 g smör osaltat
  • 75 g mjölk
  • 25 g olivolja
  • citron, pressad
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Gör en god slät potatispuré med matyoghurt, smör, mjölk och olivolja, smaka av med
  2. Citronsaft och kryddor.
  3. Vid servering
  4. Avsluta de picklade rotfrukterna med att vända ner persiljan.
  5. Vänd ner fläsket i den honungs- och vinägerkokta löken och toppa med smörkokt rosenkål
  6. Och servera till gulbetsgaletten. Lägg galetten på ett fat och köttet på en vacker skärbräda och
  7. Tranchera upp högreven vid bordet.
  8. Servera sås, chutney, picklade rotfrukter och potatispuré i skålar på klassiskt vis.
15 november 2007

Laddar fler recept...