Syrlig potatispuré

15 november 2007
8

Du behöver

  • 800 g skalad potatis, Allmoge eller Lindser
  • 100 g matyoghurt
  • 50 g osaltat smör
  • 75 g mjölk
  • 25 g olivolja
  • pressad citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Gör en god slät potatispuré med matyoghurt, smör, mjölk och olivolja, smaka av med
  2. Citronsaft och kryddor.
  3. Vid servering
  4. Avsluta de picklade rotfrukterna med att vända ner persiljan.
  5. Vänd ner fläsket i den honungs- och vinägerkokta löken och toppa med smörkokt rosenkål
  6. Och servera till gulbetsgaletten. Lägg galetten på ett fat och köttet på en vacker skärbräda och
  7. Tranchera upp högreven vid bordet.
  8. Servera sås, chutney, picklade rotfrukter och potatispuré i skålar på klassiskt vis.
Kommentera receptet

Fler goda recept