Småländska isterband med ugnsbakade rotfrukter

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 Småländska isterband
  • smör, till stekning
  • 3 morötter
  • 12 sparrispotatisar, medelstora
  • 2 palsternackor
  • 2 persiljerötter
  • 0,5 purjolök
  • 1-2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • bladpersilja

Senapscrème:

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3-4 msk grov senap
  • svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala eller skrubba rotfrukterna. Skär i jämnstora bitar. Dela purjolöken i 8 bitar. Blanda allt i en långpanna med olja, salt och peppar. Stek i ugnen, 175° i 20-30 minuter. Blanda ner strimlad bladpersilja.
  2. Snitta isterbanden lite i skinnet, ej för djupt. Stek i lite smör tills de är gyllenfärgade. Blanda samman crème fraiche, senap och peppar till god smak.
  3. Servera isterbanden med rotsakerna och senapscrème.
15 november 2007

laddar fler recept...

Laddar fler recept...