Småländska isterband med ugnsbakade rotfrukter

0 röster
4

Du behöver

  • 4 småländska isterband
  • smör till stekning
  • 3 morötter
  • 12 medelstora sparrispotatisar
  • 2 palsternackor
  • 2 persiljerötter
  • 0,5 purjolök
  • 1-2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • bladpersilja

Senapscrème:

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3-4 msk grov senap
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala eller skrubba rotfrukterna. Skär i jämnstora bitar. Dela purjolöken i 8 bitar. Blanda allt i en långpanna med olja, salt och peppar. Stek i ugnen, 175° i 20-30 minuter. Blanda ner strimlad bladpersilja.
  2. Snitta isterbanden lite i skinnet, ej för djupt. Stek i lite smör tills de är gyllenfärgade. Blanda samman crème fraiche, senap och peppar till god smak.
  3. Servera isterbanden med rotsakerna och senapscrème.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept