Lammgryta med tomat, vita bönor och salvia

15 november 2007
4

Du behöver

  • 800 g lamm, framdel utan ben
  • smör och olja till stekning
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 5 dl hönsbuljong
  • 3 lagerblad
  • 8 färska salviablad
  • 400 g kokta vita bönor
  • finrivet skal av 1 citron
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Skär köttet i 2 cm bitar. Fräs köttet i smör och olja. Skala och hacka löken och strimla vitlöken, fräs tillsammans med köttet. Tillsätt tomat, buljong och lagerblad. Låt koka tills köttet är mört, ca 30 minuter.
  2. Lägg i strimlad salvia, bönor och rivet citronskal. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med crème fraiche och ett gott surdegsbröd.
Kommentera receptet

Fler goda recept