Galette på gulbeta och prästost

0 röster
8
Visa mer
8
8 portioner

Du behöver

  • 800 g gulbeta, skalad
  • klarat smör
  • 2 dl lagrad ost, riven Präst
  • 250 g rimmat sidfläsk
  • 1 dl honung
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • 40 röda syltlökar
  • 3 dl rosenkålsblad
  • smör
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skiva betorna tunt på mandolin, salta och låt dra i 10 minuter. Krama ur vätskan som bildats
  2. Och vänd sedan skivorna med klarat smör och peppar. Lägg upp i form och varva med osten,
  3. Baka av i ugn, 175° i ca 30 minuter.
  4. Skär ner fläsket i bitar och stek i en panna tills det är krispigt, låt rinna av på papper. Koka
  5. Upp honung och vinäger lägg i skalad syltlök och låt koka tills löken är mjuk.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...