Quornrullar - Grilled Chicken à la vegetal

Quornrullar - Grilled Chicken à la vegetal
Foto: TV4

Quornrullar - Grilled Chicken à la vegetal

Av: Peter Ebkar

Från: Halv åtta hos mig

23 ingredienser

krispig sallad med mumsigt innehåll. För den som är vegetarian kan det gå bra med quornbiffar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Koriandermousse

  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka koriander

Curryolja

  • 2 tsk sesamolja
  • 1 dl majsolja (eller solrosolja)
  • 2 tsk garam masala
  • 1 salt
  • 1 gul lök
  • 1 äpple

Mango salsa

  • 1 röd chilifrukt
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tomat
  • 0,5 limefrukt, saft
  • 1 rödlök
  • salt
  • peppar

Quornrullar

  • 4 quornfiléer
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk mild senap
  • 2 tsk dijonsenap
  • salladsblad

Gör så här

  1. Koriandermousse: Finhacka koriander och blanda ihop med crème fraiche, salt och peppar. Curryolja: Finhacka lök och äpple. Låt äpplet och löken svettas i en panna med 1 msk olja och sesamoljan på låg värme i cirka 5 min. Häll sedan resterande olja och Garam Masala-kryddan. Öka nu värmen tills det börjar fräsa om löken och äpplena. Ta av pannan från plattan och låt dra minst en timme, desto längre desto bättre. Sila sedan av oljan med en finmaskig sil innan servering.
  2. Mangosalsa: Dela chilin och skär bort kärnor och den vita ådran. Finhacka rödlöken, mangon, chilin och tomaten. Blanda i en skål med lite salt, peppar och limesaften.
  3. Quornrullar: Kör filerna i en matberedare tills de är finhackade, hacka i schalottenlök. Blanda filerna i en skål med majonnäs, senap och dijonsenap. Lägg röran i hela salladsblad och rulla ihop dem så att de påminner om vindolmar.