Persiljekött

Persiljekött
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Persiljekött

9 ingredienser

Mild och fin i smaken – och kalorisnål.

Ingredienser

portioner
  • 6-700 g grytbitar av nöt
  • 1 nötbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 6 kryddpepparkorn
  • 3 morötter, i bitar
  • 1 fänkål, skivad
  • 1 purjolök, skivad
  • 1 knippe persilja, hackad, stor
  • salt

Gör så här

  1. Mät upp vatten i en gryta lagom för att täcka köttet och lägg i den smulade buljongen. Koka upp. Lägg i köttet, koka upp på nytt och skumma ytan.
  2. Tillsätt lagerblad och peppar och koka sakta under lock 20 minuter.
  3. Tillsätt grönsakerna och det mesta av persiljan och koka tills köttet är mört. Salta efter behov. Strö på persiljan och servera, gärna med kokt ris eller pressad potatis.