Persikor i hallonsås - Peach Melba

Persikor i hallonsås - Peach Melba
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Persikor i hallonsås - Peach Melba

6 ingredienser

Den här klassiska desserten skapades i sekelskiftets kulinariska Londonmiljöer, av Auguste Escoffier. Skapelsen tillägnades en av dåtidens mest framgångsrika sångerskor – Dame Nellie Melba från Melbourne i Australien. Dessvärre så ville Nellie inte äta av desserten eftersom hon trodde att den skulle förstöra hennes stämband. Trots detta så blev desserten en riktig klassiker!

Ingredienser

portioner
  • 1 förp persikohalvor
  • 1 förp frysta hallon [ca 250 g]
  • 1 apelsin, saft av
  • 6-8 skivor sockerkaka
  • 2 kiwis, i delade skivor
  • mandelsplitter

Gör så här

  1. Lägg skivor av sockerkaka på ett fat. Lägg en persikohalva på varje.
  2. Mixa bären till puré, passera om kärnorna skall bort.
  3. Späd med pressad apelsin.
  4. Slå såsen över persikorna. Garnera med kiwi och rostad mandelflis.