Persikopaj

Persikopaj
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Persikopaj

9 ingredienser

Fin försommardessert.

Ingredienser

portioner
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten

Fyllning:

  • 5-6 persikor, i halvor
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 2 dl crème fraîche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° - 200°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vattnet. Lägg den i plastfilm i kylen 1 tim.
  2. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten.
  3. Förgrädda pajskalet i 225°10 min. mitt i ugnen. Ta sen bort folien.
  4. Lägg persikohalvorna över pajen. Vispa ihop övriga ingredienser och slå över. Grädda klart i 200° ca 15 – 20 minuter.