Saffransmuffins med mandelmassa

Saffransmuffins med mandelmassa
Foto: Ulrika Pousette
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren

Saffransmuffins med mandelmassa

10 ingredienser

Saffransmuffins med mandelmassa och rom. Receptet är hämtat ur boken Pernillas jul.

Se fler recept ur boken

Pernillas jul

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 g saffran [1 förp]
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 250 g mandelmassa, grovt riven
  • 3 msk rom
  • florsocker, till garnering
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, saffran och bakpulver i en skål.
  3. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke, tillsätt ägg, mandelmassa och rom.
  4. Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen och blanda till en jämn smet.
  5. Fyll muffinsformar (storlek bullformar) lite mer än halvvägs.
  6. Grädda i 10–15 minuter.
  7. Låt svalna och pudra med florsocker.
  8. Smält chokladen över vattenbad.
  9. Ringla lite smält choklad på muffinsarna i ett fint mönster.