Pernillas falafel

20 min
4

Pernilla fick inte ihop sin falafel då hon råkat köpa färdigkokta kikärtor. Vill du testa det hon tänkt bjuda på är receptet här.

Här hittar du Pernillas meny

Pernillas smårätter


Mustig kycklinggryta


Grekisk tarte med fikon



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 mars 2011
20 min
4

Du behöver

  • 400 g kikärter (ej förkokta)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st äggula
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Till fritering

  • 3 dl neutral olja

Gör så här

  1. Lägg kikärtorna i blöt 12 timmar innan tillagning.
  2. Kör kikärtor, vitlök, olivolja, äggula, sal och peppar i mixer till en fast konsistens. Om den blir för fast, fyll på med vatten eller olja.
  3. Hetta upp den neutrala oljan till exempel rapsolja eller solrosolja i en djup stekpanna.
  4. Under tiden gör du avlånga bollar av smeten.
  5. När oljan i stekpannan är mycket het lägger du i falafelbollarna och fritera i ca 3 minuter till gyllenbrun färg.
  6. Ta upp och lägg på hushållspapper.
  7. Fritera 4-5 bollar åt gången.
Kommentera receptet

Fler goda recept