Perfekta potatisklyftor - se & gör

koket.se
Perfekta potatisklyftor - se & gör
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Perfekta potatisklyftor - se & gör

7 ingredienser

I klippet visar Sandra Mastio steg för steg hur du gör perfekt klyftpotatis i ugn.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 12 fasta potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör, smält
  • några kvistar färsk rosmarin
  • 8 klyftor vitlök, krossade
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skrubba potatisen ren och dela varje i 6 klyftor på längden. Lägg dem i lättsaltat kokande vatten i ca 3 minuter och låt dem sedan rinna av. Torka dem lätt med en handduk eller papper.
  2. Lägg dem i en skål eller en plastpåse och häll på olivoljan, smöret, vitlöken och finhackad rosmarin. Blanda ordentligt.
  3. Stek potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 30-40 minuter, vänd någon gång. Sista 10 minuterna sätter du på grillen och vänder potatisen ett par gånger.
  4. Serveras rykande heta med flingsalt och nymalen svartpeppar.