Jerk Chicken

Jerk Chicken
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Jerk Chicken

19 ingredienser

Per Morberg hämtar inspiration från USA. Receptet är beräknat till cirka 4-6 personer.

Till kycklingen serverar Per

stekt kulpotatis

samt sin egengjorda

salsa.

Ingredienser

  • 2 hela kycklingar

Rubb (kryddblandning)

  • 1 msk malen kryddpeppar
  • 1 msk malen kanel
  • några drag på en muskotnöt
  • 1 msk svartpeppar, nymald
  • 1 msk ingefärspulver
  • 3-4 nejlikor, mortlade
  • 1 limefrukt
  • salt

Fyllning

  • 4 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri
  • 1 bit purjolök
  • 1 limefrukt
  • färska örter (persilja, färsk timjan)

Glaze

  • 3 msk soja
  • 0,5 dl olja
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 bit chilifrukt

Gör så här

Rubb

  1. Pressa limesaft över kycklingen och gnid in på insidan och utsidan.
  2. Blanda samman alla kryddor.
  3. Gnid in kycklingen med "rubben" tillsammans med salt.
  4. Gör ett snitt i skinnet och pilla in smörklickar lite här och där.

Fyllning

  1. Sätt i ugnen på 220 grader,
  2. Skär grönsakerna i små bitar och fördela i kycklingarna. Om allt inte får plats, lägg resterande på plåten i ugnen.
  3. Ställ kycklingen på ett galler i ugnen och stek i 50-60 minuter.
  4. Börja pensla regelbundet med glazen de sista 15 minuterna.
  5. Se till att köttet är genomstekt. Inget rött skall synas och vätskan som kommer ur kycklingen ska vara klar.

Glaze

  1. Blanda allt i en mixer och kör runt tills det blir slätt.