Per Morbergs sukiyaki

Per Morbergs sukiyaki
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs sukiyaki

12 ingredienser

Sukiyaki är en japansk rätt där med kött, tofu, nudlar och grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 600 g entrecôte, i tunna skivor
  • 0,5 salladskål
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök, tunt skivad
  • 8 champinjoner
  • 50 g glasnudlar (kokta)
  • 0,5 förp tofu, skurna i små bitar
  • 4 ägg

Sås:

  • 2 dl soja
  • 4 dl vatten
  • 1,75 dl strösocker
  • 0,5 dl vitt vin

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt koka ihop en liten stund.
  2. Häll ner kött och grönsaker i kastrullen. Koka ihop på medelstark värme tills köttet är klart.
  3. Serveras med rått ägg.