Per Morbergs lammgryta med curry

Per Morbergs lammgryta med curry
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs lammgryta med curry

13 ingredienser

1h

Gryta på lamm och grönsaker med indiska kryddor. Receptet räcker till 4-6 personer.

Ingredienser

  • 1 hel lammbog med ben [ca 800 g]
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri
  • 1 äpple
  • 0,5 limefrukt, saften av
  • 2,5 msk curry
  • 1 krm chilifrukt
  • 1 knivsudd harissapasta
  • 1 bit purjolök
  • 1 röd paprika
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hugg upp lammbogen i lite större grytbitar och bryn i panna.
  2. Tillsätt kryddorna och lägg ner i en gryta.
  3. Skär upp moroten, löken, sellerin och äpplet. Bryn på en stund i pannan.
  4. Lägg ner i grytan och fyll upp med vatten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt grytan puttra i 45 minuter. Skär paprikan och purjolöken, lägg ned i grytan i 15 min. Smaka eventuellt av med mer curry.
  6. Pressa till sist i limesaften. Smaka av med salt och peppar.