Morbergs skånska kalops

120 röster
1h 30 min
4
Morbergs skånska kalops
Foto: TV4
1h 30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg högrev
  • 4 st gula lökar
  • 6 st morötter
  • 3 st lagerblad
  • 12 st kryddpepparkorn
  • 8 dl kalvfond (cirkamängd)
  • salt och peppar
  • smör och olja till stekning

Gör så här

  1. Skär köttet i 3-4 cm stora tärningar. Bryn i smör och olja i en stekpanna tills bitarna fått färg.
  2. Bryn lite i taget så att det inte börjar koka i stekpannan. Lägg köttbitarna i en kastrull och häll i kalvfonden.
  3. Koka upp och skumma eventuellt av. Stöt kryddpepparn i mortel och lägg i grytan med lagerbladen.
  4. Salta och peppra. Skala löken och morötterna. Bryn dem lite i stekpannan. Lägg sedan i grytan.
  5. Låt alltsammans puttra i 1 - 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
  6. Smaka ev av med mer salt och peppar. Serveras med rödbetor och kokt potatis.
29 oktober 2011

Fler goda recept