Ångbåtsbiff

Ångbåtsbiff
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Ångbåtsbiff

12 ingredienser

Per Morberg lagar klassisk ångbåtsbiff med lök och kokt potatis. En riktig husmansfavorit

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor ryggbiff [ca 1,5 cm tjocka]
  • 3-5 rödlökar (eller gul lök)
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm strösocker
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 dl kalvfond
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, nymalen

Till servering

  • potatis
  • grönsaker, lättkokta

Gör så här

  1. Skala och skiva löken.
  2. Stek den mjuk i smör på hög värme i en stekpanna.
  3. Strö på salt och socker och späd med buljong och kalvfond.
  4. Efterstek löken under lock ca 5 minuter.
  5. Stek biffarna i smör i en stekpanna, 2-3 minuter på varje sida.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera biffarna med lök, potatis efter säsong och lättkokta grönsaker.