Pers choucroute garnie à l’Alsacienne

Pers choucroute garnie à l’Alsacienne
Foto: TV4

En äkta rätt ut det fina franska köket. En redig måltid för den som är extra hungrig.

Här hittar du

receptet på surkål.


19 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st äpple
  • 700 g surkål
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 4 skivor kassler
  • 4 skivor rökt sidfläsk
  • 4 st små kryddiga korvar (typ kabanoss)
  • 4 st små bratwurst korvar
  • 2 st (2 confiterade anklår (finns att köpa färdigt))
  • 2 st lagerblad
  • 1 nypa kummin
  • salt och peppar

Tillbehör

  • kokt potatis
  • persilja
  • dijonsenap

Gör så här

  1. Skiva lök, morot och äpple.
  2. Varva kål, lök, morot, äpple och kryddorna i en stor traktörpanna. Lägg i buljongtärning, vin och vatten. Låt puttra under lock 20 minuter.
  3. Lägg kassler, fläsk och korvar och ankconfit ovanpå surkålen och sjud ytterligare i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera ur pannan med kokt potatis, persilja och fransk dijonsenap.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Per Morberg

Visa alla recept från Per Morberg

Fler från Vad blir det för mat

Visa alla recept från Vad blir det för mat