Pers choucroute garnie à l’Alsacienne

Pers choucroute garnie à l’Alsacienne
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Pers choucroute garnie à l’Alsacienne

19 ingredienser

En äkta rätt ut det fina franska köket. En redig måltid för den som är extra hungrig.

Här hittar du receptet på surkål.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 äpple
  • 700 g surkål
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 skivor kassler
  • 4 skivor rökt sidfläsk
  • 4 kryddiga korvar (typ kabanoss)
  • 4 bratwurst (små)
  • 2 confiterade anklår (finns att köpa färdigt)
  • 2 lagerblad
  • 0,5 krm kummin
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • potatis, kokt
  • persilja
  • dijonsenap

Gör så här

  1. Skiva lök, morot och äpple.
  2. Varva kål, lök, morot, äpple och kryddorna i en stor traktörpanna. Lägg i buljongtärning, vin och vatten. Låt puttra under lock 20 minuter.
  3. Lägg kassler, fläsk och korvar och ankconfit ovanpå surkålen och sjud ytterligare i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera ur pannan med kokt potatis, persilja och fransk dijonsenap.