Per Morbergs rödspätta Grenoble

Per Morbergs rödspätta Grenoble
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs rödspätta Grenoble

10 ingredienser

Med lök, kapris och såklart rödspätta. Det kan inte bli annat än gott!

Ingredienser

portioner
  • 4 hela portionsspättor eller 2 stora
  • 3 dl inlagda rödbetor, fint tärnade
  • 1 dl kapris
  • 1 gul lök
  • 1 dl dill, hackad
  • 4 citroner, klyftor
  • ströbröd, till panering
  • 200 g smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Salta och peppra fiskarna. Panera i ströbröd. Stek i rikligt med smör i en stekpanna, cirka 5 minuter på var sida.
  2. Lägg upp fisken på tallrikar och håll dom varma i ugnen. Sila av smöret från pannan (om det har blivit för bränt). Hacka löken fint
  3. Gör ren stekpannan och hetta upp den igen. Lägg i en rejäl klick smör som ska bli lite brynt.
  4. Lägg i löken, rödbetorna och kaprisen och till sist dillen. Häll alltsammans över fisken. Serveras med citronklyfta och kokt potatis.