Morberg lagar gös på glöd

Morberg lagar gös på glöd
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Morberg lagar gös på glöd

11 ingredienser

Underbart gott med färsk och inbakad gös i folie. Grilla kan du göra även på vintern!

I samma program lagades
Krusbärskompott

Ingredienser

portioner
  • 800 g gös, gärna hel
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 6 champinjoner
  • 1 citron
  • 1 knippe blandade örter (t ex: basilika, timjan, dill
  • peppar, nymalen
  • citronpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk smör

Gör så här

  1. Skölj ur gösen väl. Gnid in den med 1 tsk salt och nymalen vitpeppar. Skär tomaterna, löken, citronen och champinjonerna i bitar.
  2. Blanda i en skål med olivolja örter, peppar, citronpeppar och resten av saltet.
  3. Lägg gösen på ugnsfolie och fyll buken med fyllningen. Det är inte supernoga om allt inte får plats. Klicka smöret på gösen lägg på citronskivor.
  4. Slå in gösen i folie (cirka 3-4 lager). Lägg paketet på glöden 25-30 minuter, alternativt sätt paketet i ugnen i 200 grader.
  5. Veckla upp paketet. Om ni lagar du fisken på glöden kan du även potatisen bakas i foliepaket. Det tar cirka 40-45 minuter innan de är klara.