Gulaschsoppa på vildsvin

Gulaschsoppa på vildsvin
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Gulaschsoppa på vildsvin

16 ingredienser

Vildsvinskött är mustigt och smakrikt. Det passar bra i en stark och het gulaschsoppa. Använd paprikapulver med drag i och kläm i rejält med tomatpuré. /Per - Receptet är hämtat ur Morberg jagar och lagar.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 300 g vildsvinsstek (eller karré alt. märgpipa eller högrev av nötkött)
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 fasta potatisar [400 g]
  • 1 morot
  • 3 msk smör (eller rapsolja)
  • 2 tsk malen kummin
  • 1 tsk malen mejram
  • 3 msk paprikapulver
  • 3 msk tomatpuré
  • 0,5 citron, tvättad, rivet skal och saft
  • 1,5 l oxbuljong
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Tillbehör

  • gräddfil
  • nybakat bröd

Gör så här

  1. Skär köttet i centimeterstora tärningar.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken.
  3. Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar.
  4. Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull.
  5. Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter.
  6. Tillsätt buljong och lite salt och peppar.
  7. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Rör om då och då.
  8. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
  9. Servera gärna med en klick gräddfil och ett nybakat, härligt bröd.